5-wekelijkse terugkerende online talkshow: MBO-Talks

Door de coronapandemie zijn we veel meer digitaal gaan doen. Waar we voorheen met grote groepen bij elkaar konden komen, zaten we nu thuis achter een computerscherm.

Hierdoor werden we genoodzaakt om anders te gaan denken. Want hoe bereiken we nu onze studenten, fans of werknemers? Heel veel evenementen vonden de weg naar online. Waarvan de digitale talkshow er eentje van was. En ook al gaan we straks misschien weer terug naar het gewone leven, de online evenementen zullen blijven. Waarom? Omdat het een relatief goedkope innovatieve manier is om veel mensen tegelijk te bereiken.

MBO talks initiatief van MBO college Airport en Stage-X24

Daarom is het initiatief van MBO college Airport en Stage-X24 zo’n belangrijke. Samen maken ze iedere 5 weken een MBO talks. Een talkshow voor en door studenten. Iedere keer is er een andere klas van het MBO college Airport aan de beurt. Zij bereiden de talkshow voor. Schrijven de scripts, nodigen een gast uit en denken na over de vragen voor het interview. Hierbij verdiepen ze zich op een andere manier in het onderwerp. Daar komt ook een stukje presentatietechniek bij kijken. Hoe kom je over op beeld. Allemaal dingen die ze straks heel goed mee kunnen nemen het bedrijfsleven in.

Instartfilmpjes

Om de talkshow nog leuker en dynamischer te maken zorgen de editors van Stage-X24 voor leuke instartfilmpjes. Hiervoor wordt vaak vooraf op locatie gefilmd waarna de video’s gemonteerd worden, voorzien van audio en leuke effecten of animaties. De instartfilmpjes worden tijdens de talkshow ingezet om een nieuw onderwerp te highlighten of iemand voor te stellen. Voor de Talkshow van de opleiding Travel & Hospitality vroegen ze studenten iets te zeggen over Frank Oostdam directeur van het ANVR.

De dag van de talkshow

Dan is de dag van de talkshow aan gebroken. Stage-X24 is ter plekke met cameramensen en techniek. Vooraf is besloten of de talkshow live wordt uitgezonden via een livestream. Of dat hij wordt opgenomen en later online gaat. Dit zorgt uiteraard voor een heel andere dynamiek.

Een livestream is veel spannender. Alles moet naadloos in elkaar overlopen. Een goede samenwerking met on stage, techniek en cameramensen is dan nog belangrijker. Een instartfilmpje moet bijvoorbeeld op het juiste moment ingezet worden. Bij een vooraf opgenomen livestream is er de vrijheid om nog dingen aan te passen voordat de talkshow online gezet wordt.

MBO-talks_online-talkshow_stage-X24-en-MBO-airport_livestream

Na afloop van de MBO Talks zijn alle studenten een flinke ervaring rijker. En hebben ze met zijn allen een mooi en vooral professioneel product neergezet waar ze trots op mogen zijn. Op naar de volgende MBO Talks.

Lijkt het jou ook wat zo’n online talkshow? Neem dan contact op met Stage-X24: info@stage-X24.nl