Stage-X24 maakt social media content voor MBO college Hilversum

De opleidingen facilitair, horeca en koks kregen tijdens de coronaperiode veel minder aanmeldingen. Een logisch gevolg want deze branches stonden toen onder grote druk. Jammer want alle horecagelegenheden gaan gewoon weer open. En er zal juist dan een enorme behoefte zijn om daar gebruik van te maken. Want wat hebben we dit gemist.

MBO College Hilversum bedacht een plan om deze opleidingen onder de aandacht te brengen. Door middel van social media content wilden ze laten zien hoe leuk de horeca is. Hoeveel mooie kansen er zijn voor enthousiaste gedreven ondernemers en professioneel personeel.

Social video’s

Voor de social media content kozen de opleidingen voor video. Deze social video’s moesten er natuurlijk op en top uit zien. Daarvoor benaderden ze Stage-X24. De studenten van dit leerwerkbedrijf bedachten het script, zorgden voor het filmen op locatie en uiteraard voor de montage van de filmpjes.

Er is gekozen voor drie soorten filmpjes:

  • event video’s
  • opleidingsfilmpjes
  • alumni aan het woord

Alumni video

Hiervoor hebben ze onder andere Jamie van Dillen gefilmd. Deze oud studente heeft haar droom waarheid gemaakt en is nu eigenaar van haar eigen sushi-onderneming: James Sushi. Hiermee maakt en bezorgt ze sushi in Abcoude en omgeving maar doet ook catering en verzorgt sushi-workshops. Jami heeft de koksopleiding gevolgd en verteld hier in de video enthousiast over.

Opleidingsfilmpje

Een voorbeeld van zo’n opleidingsfilmpje is dat van docent Huib Kabel. Hij vertelt over zijn vak en waarom hij het zo leuk vind. Maar ook dat het doceren van studenten hem veel brengt. Want als docent moet je zelf ook steeds bijleren. Koken is namelijk ook aan trends onderhevig. Je wilt je studenten wel met de juiste bagage de arbeidsmarkt op laten gaan.

Stage-X24 kan dit ook voor jou doen! Heb je al een afgebakend idee of alleen nog maar een hersenspinsel. Geen probleem de studenten vinden het leuk om met je mee te denken en je te verrassen met hun visie.