Verhalen vertellen met media van de toekomst

Virtual Reality, Augmented Reality, WebXR, 360 video, HDRP, hologrammen of Photogrammetry; bij XR lab weten ze er wel raad mee! In het innovatielab, in het mediacentrum op het Media Park, experimenteren ze met media van de toekomst. Het is een jong leerbedrijf waarin mbo-studenten en mbo-docenten experimenteren met state-of-the-art immersieve technologie. 

Deze september is de vierde lichting mbo-stagiairs gestart. De twaalf studenten zijn onder te delen in game artists, game developers en media vormgevers. In multidisciplinaire teams gaan ze aan de slag met een onderzoeksvraag en komen in een aantal weken tot een concept, verschillende prototypes of een proof-of-concept. Onder intensieve begeleiding en met methodes als Design Thinking en Scrum onderzoeken ze mogelijke antwoorden die de gezamenlijke kennis en ervaring verder kunnen brengen. Elke opdracht heeft een innovatief karakter en speelt in op de nieuwste immersieve technieken, waaronder virtual reality (VR) en augmented reality (AR). 

In het portfolio van XR lab vind je o.a. projecten voor NPO Innovatie, AVROTROS en het Cinekid Festival. Met NPO Innovatie onderzochten ze bijvoorbeeld de potentie van de Looking Glass voor de toekomst van TV. Het onderzoek resulteerden in twee prototypes en een onderzoeksdocument. Met de AVROTROS experimenteerden ze met de mogelijkheid om búiten VR samen te werken met iemand ín VR, binnen de context van Het Songfestival. 

Kortom bij XR lab worden ze enthousiast van nieuwe technieken en experimenteren. onderzoeken, testen, bevragen en prototypen. Over de experimenten schrijven ze regelmatig op onze website. Wil je ervan op de hoogte blijven? Volg dan deze LinkedIn-pagina. Of ga langs (fysiek of digitaal) als je meer wil weten over XR lab!- Dan kun je contact opnemen met Merel Booleman via merel@xr-lab.nl