XR lab wint publieksprijs bij Cinekid festival 2019 met VR-beleving

Een mooie opsteker voor de twaalf stagiairs die en experts van XR lab. Zij werkten vijf weken lang aan een VR-beleving voor het Cinekid festival 2019. Met deze beleving genaamd: Der Wanderer wonnen ze de derde plaats voor De Gouden Leeuw Publieksprijs. De kinderen konden in het MediaLab de VR-game spelen. Daarna konden ze hun stem uitbrengen op hun favoriete onderdeel binnen het MediaLab. Mooi om te zien dat De Wanderer daar één van was.

Met VR-game Der Wanderer reizen door de tijd

De VR-game Der Wanderer is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Binnen deze VR-beleving kunnen ze reizen door de tijd en door verschillende dimensies. Doel van Der Wanderer is kinderen kennis te laten maken met VR. Bij binnenkomst van het MediaLab kregen de kinderen een Oculus Quest op. Zij komen dan eerst in een beginlobby om even te wennen aan de VR wereld. Zodra het kind de hand met controller in de portal steekt begint de reis.

Drie verschillende werelden

De kinderen reizen door drie verschillende werelden en starten in de Ruimte. Hier vind je verschillende dieren die je normaal niet tegenkomt in de ruimte. Om naar de volgende wereld te komen moet je lichtballen wegslaan met een tennisracket. Vervolgens stap je de Witte Wereld in. Hier moet je door middel van het gooien van verfbommen de objecten hun kleur terug geven. Hierdoor komen items tot leven. Wanneer je voldoende kleur in de wereld hebt gebracht opent zicht de toegang tot de laatste dimensie. De Wolkenwereld hier sta je op een kasteel hoog boven de wolken. De bedoeling is dat je de magische schietschijven moet raken met een bal. Wanneer je er één raakt schiet er een toren omhoog.

De hele beleving duurt maximaal 3,5 minuut. Ongeacht in welke wereld je zit. Je komt dan in een eindscherm. Zo is de VR-Game geen wedstrijd maar meer een beleving. Een mooie kennismaking met VR die de nieuwsgierigheid van de kinderen heeft opgewerkt. Precies zoals gevraagd door CineKid MediaLab.